Již nějaký ten čas si se Skřítky vyprávíme o zdraví a významu zdravé stravy. Děti umí rozlišit zdravé a nezdravé potraviny a vědí, že vhodná strava spolu s hygienou jsou velmi důležité pro jejich správný a zdravý vývoj. Vědomosti však mnohdy nestačí, a proto jsme se rozhodli, že se naučíme i něco praktického. Pustili jsme se tedy do vaření ovocného salátu, který samozřejmě patří mezi zdravá a chutná jídla. Práce šla prvňáčkům od ruky. Loupali, čistili ovoce a poté ho pečlivě krájeli na malé kousíčky. Trpělivost jim ani trochu nescházela. Někteří v průběhu přípravy salátu samou nedočkavostí kousky ovoce uždibovali :):):) Když bylo vše nakrájené, přidali jsme do salátu zakysanou smetanu – samozřejmě nízkotučnou, abychom si udrželi štíhlou linii :):) Salátek jsme si dochutili pampeliškovým medem z domácí dílny a posypali jahodovým müsli. A že to byla mňamka, až se některým z nás dělaly boule za ušima. A protože jsme šikovní, umyli jsme si a utřeli po sobě všechno nádobí, uklidili naši cvičnou kuchyňku, abychom se do ní mohli zase s chutí a radostí vrátit k našemu dalšímu kulinářskému tvoření. Všichni jsme si naše první společné vaření užili a už se moc těšíme na další.
p. uč. Staňková